Stichting Save the Paradise koopt lokaal regenwoud om het te redden van ontbossing.

Het regenwoud opkopen om het te redden

Stichting Save the Paradise werkt actief aan de verwerving van het regenwoud van Mompiche, Ecuador in de hoop het kwetsbare ecosysteem te herstellen en te behouden en ontbossing en degradatie van het regenwoud te voorkomen.

Het doel is het creëren van een natuurreservaat dat voor altijd wordt beschermd.

Het regenwoud wordt aangekocht onder de naam van de stichting en wettelijk aangewezen als ecologisch reservaat voor altijd. Dit beschermt het tegen commercieel, agrarisch of industrieel gebruik en creëert een kans voor hergroei en regeneratie van habitats.

toucans, toucan, rainforest, mompiche, ecuador

Een toewijding aan de natuur en onze gemeenschap

save the paradise, deforestation, mompiche

Het regenwoud verdwijnt snel.

Het regenwoud en het omliggende land zijn eigendom van lokale boeren die ernstig bedreigde boomsoorten kappen en verkopen om hun families te onderhouden. Onlangs zijn grote multinationale bedrijven begonnen met het kopen van dit land en het vernietigen van het bos om garnalenpoelen te bouwen, palmolie plantages aan te leggen, hout te oogsten en vee te laten grazen. Deze veranderingen vernietigen niet alleen de kritieke habitat van het regenwoud, ze hebben ook een negatieve invloed op omliggende gemeenschappen.

Healthy Rainforest in the North of Ecuador from above.

Als reactie begon Save the Paradise dit land te verwerven om het van vernietiging te redden.

Omdat deze kwestie tijdgevoelig is, hebben de oprichters van de stichting hun persoonlijke spaargeld gebruikt om snel 15.000 vierkante meter regenwoud te beschermen en het project te starten. Save the Paradise werkt nu ijverig om geld in te zamelen om al het resterende land te kopen voordat het in stukken wordt verkocht aan industriële bedrijven.

De lokale gemeenschap moet erbij betrekken zijn om een algemeen duurzaam project te garanderen.

Het is absoluut noodzakelijk om de lokale gemeenschap bij het project te betrekken, met in het bijzonder aandacht voor de komende generaties. Save the Paradise zet zich in voor het implementeren van educatieve programma’s die het belang van dit ecosysteem leren en hoe de vernietiging ervan uiteindelijk toekomstige populaties zal beïnvloeden. Aankomende projecten zijn bedoeld om met de gemeenschap samen te werken om duurzame methoden voor het genereren van inkomsten te implementeren, gericht op het vergroten van ecologisch bewustzijn en het creëren van een wederzijds voordelige relatie met de omgeving.

De uitdagingen om het regenwoud van Mompiche te redden

De bestaande wetten voorkomen de exploitatie van bossen niet.

Ecuador is het eerste land met een constitutionele milieu beschermingswet, maar helaas doet de regering er weinig aan om deze af te dwingen. Omgekeerd wordt meer prioriteit gegeven aan mijnbouw en olie-industrieën die de natuurlijke hulpbronnen van het regenwoud exploiteren.

Gemeenschappen worden geconfronteerd met het verlies van hun bestaansmiddelen.

Lokale bevolking heeft geen toegang tot onderwijs en middelen die de voordelen en het belang van het behoud van regenwoud ecosystemen leren. Zolang deze informatie niet is verstrekt, is er geen motivatie voor de bevolking om te werken aan de bescherming van deze snel verdwijnende omgeving.

Mompiche is de kans om een verschil te maken voor regenwouden over de hele wereld.

Gelukkig heeft de gemeenschap van Mompiche een community van geweldige mensen die geloven in de schoonheid en het belang van harmonieus leven met de natuur. Samen geloven we dat we kunnen vechten tegen de negatieve invloeden van multinationale ondernemingen en het paradijs kunnen redden voor iedereen en alles dat dit land zijn thuis noemt. Door samen te werken met allianties zet Save the Paradise zich in om een groter krachtbundel te vormen zodat het land niet meer in gevaar is.

De huidige status (December 2020)

Wat we tot nu toe hebben bereikt

Stichting Save the Paradise heeft 9 hectare regenwoud aangekocht en beschermd. Op 3,5 hectare heeft de stichting 250 bomen herplant.

Samen met een netwerk van landeigenaren die ook hun eigendom willen beschermen, is 14 hectare Mompiche-regenwoud gered van ontbossing.

Wat zijn de volgende doelen

Met de focus op het opbouwen van een gemeenschapscentrum streven we voor 2021 naar:

1.- De lokale bevolking helpen een inkomen te verwerven, technische training te geven en bewust te maken van het behoud van flora en fauna;

2.- Het creëren van een gemeenschappelijk centrum om workshops te organiseren voor de lokale vrouwen; gericht op empowerment, milieubewustzijn en zelfzorg.

3.- Creëeren van biologische cacaoproducten die alleen worden beheerd door de lokale vrouwen, met cacaobonen van hun eigen duurzame plantages. De lokale economie helpen en het bos in stand houden.

4.- Opleiden van lokale mannen en vrouwen in het gemeentelijk centrum, in het kweken, conserveren en bouwen met bamboe, ook het vervaardigen van golfplaten van bamboe, meubels en verschillende producten als alternatief voor dakbedekking van hout, cement, tin of asbest.

5.-Herbebossing van 800 bomen.

Het project

Stichting Save The Paradise koopt lokaal regenwoud op om het te redden van ontbossing. En er is meer …

Bekijk het project

Over ons

De mensen achter Stichting Save The Paradise en hoe ze daarbij betrokken raakten.

Over Ons

Doe Mee!

Raak betrokken! Word ambassadeur of help op andere manieren om de biodiversiteit te beschermen en de klimaatverandering te bestrijden.

Word ambassadeur

Doneer

Help het paradijs te redden. Met maar liefst 10 USD kunt u 22 vierkante meter van het Mompiche-regenwoud voor altijd beschermen!

Doneer nu