Kies uw manier om te doneren

Met maar liefst 10 USD bespaart u 22 vierkante meter tropisch regenwoud in Ecuador.

Gofundme

U kunt op onze gofundme-pagina doneren met verschillende betaalmethoden.

Credit card of via PayPal

Via Bankoverschrijving

Als u uit Europa komt kunt u direct doneren op onze onderstaande bankrekening zonder overschrijvingskosten. Komt u uit Nederland dan kunt u belastinggeld besparen door onze ANBI-status. Vermeld svp uw adres in de omschrijving.

Stichting Save the Paradise
Bankrekening: NL09TRIO0788770993

BIC-code: TRIONL2UXXX

RSIN nummer: 860200395

Save the Paradise is een non-profit organisatie

Hoofddoel van de stichting is het beschermen van het tropisch regenwoud in Mompiche, Ecuador. Bijna de helft van het tropisch regenwoud over de hele wereld is al verdwenen door onder meer ontbossing, palmolie plantages, veeboerderijen, viskwekerijen. Maar een ander belangrijk doel is om de gemeenschap in Mompiche te versterken, want het verkopen van grond heeft veel te maken met ontbrekende perspectieven. Zie ook hieronder: Wie verkoopt het land en waarom.

 

In de statuten en het beleidsplan staat dat geen van de oprichters een vergoeding krijgt voor het werk dat met de stichting te maken heeft.

Wat precies gebeurt er met mijn donatie?

We publiceren elke aankoop in onze nieuwsfeed en sociale media. In het gedeelte beschreven bij project kunt u zien hoeveel grond we al hebben gekocht, waar deze zich bevindt en welke delen van de grond op de agenda staan om aan te kopen. Ook de koopcontracten en andere documenten worden daar online gezet. U kunt het bedrag zien dat is betaald voor de hectare grond, dat wettelijk is ondertekend door een notaris van de Ecuadoraanse overheid.

ANBI Status

Stichting Save the Paradise is officieel erkend als non-profit organisatie in Nederland (ANBI).

Kijk voor meer informatie over de specifieke voorwaarden voor aftrek van de schenking in uw belastingaangifte op de website van de Belastingdienst.

Is mijn donatie belastingaftrekbaar?

Onze stichting heeft de ANBI-status. Dit betekent dat uw gift voor vandaag alleen in Nederland fiscaal aftrekbaar is.

Voor de landen Ecuador en de VS zijn we bezig met het legaliseren van onze stichting. Hopelijk zijn we dus in de toekomst ook fiscaal aftrekbaar in Ecuador en de Verenigde Staten.

De toekenning van de ANBI-status heeft een zeer belangrijk doel voor het inkomende deel van het saldo. Voor de bedrijven en particulieren geeft het belastingvoordeel een extra stimulans om te schenken. Deze incentive is een motivatie voor mensen en speciaal voor bedrijven in Nederland om te doneren.

Als u een gift doet aan een culturele ANBI zoals Save the Paradise, krijgt u hiervoor een extra aftrekpost. Als u uw aftrekbedrag berekent, mag u de schenking aan een culturele ANBI met 25% verhogen.

Statuten en het beleidsplan

Hier kunt u de statuten en het beleidsplan van stichting Save The Paradise downloaden:

Statuten Save The Paradise 2019 (Nederlands)

Policy Plan Save the Paradise 2019 (Engels)

Zakelijke donaties

Donaties aan goede doelen kunnen de bedrijfscultuur positief veranderen. Ze hebben ook een positieve invloed op anderen.

Voor elk professioneel bedrijf is het van grote waarde om uw sociale en ecologische betrokkenheid te tonen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het steunen van een goed doel heeft:

1. Moreel van de werknemer
2. Meer marketing
3. Belastingaftrek
4. Goed voor de gemeenschap

Bij aanvang van de toezegging wordt er een contract opgemaakt waarin de afspraken van het partnerschap geregistreerd worden, de duur van het partnerschap en de betalingsafspraken. Ook wordt per contract het gebruik van het logo en hoe er aan marketing wordt gedaan geregistreerd.

Wie verkoopt het land en waarom?

Grond verkoop is een kwestie van gemiste perspectieven. Omdat het land wordt omgevormd tot veeboerderijen, palmolie plantages en garnalenpoelen, biedt het de lokale bevolking niet genoeg arbeid om mensen een ander perspectief te geven.

Daardoor hebben veel mensen van Mompiche hun traditionele basis van leven verloren, vooral de visserij. Velen van degenen die een klein land bezitten, bieden het stuk voor stuk te koop aan.

Het land wordt meestal gekocht door multinationals en wordt omgevormd tot meer veeboerderijen, plantages en garnalenpoelen. Daarom maakt Save the Paradise deel uit van een grotere beweging in de regio om mensen een nieuw perspectief te geven zodat ze hun land helemaal niet hoeven te verkopen (zie de projectpagina voor meer informatie daarover).

Het doel is niet enkel om zoveel mogelijk land te kopen maar juist en vooral om het te behouden. Dit betekent: voor die mensen die absoluut hun land moeten of willen verkopen biedt Save the Paradise een alternatief in plaats van het aan een bedrijf te verkopen.